Nuorten sovittelutaitojen työpaja Helsingissä lauantaina 14.10.

Sovinto-ohjelman Oikeus sovintoon -nuorten toiminta ja Suomen Sovittelufoorumin VERSO-ohjelma järjestävät n. 15-26 -vuotiaille tarkoitetun maksuttoman sovittelutaitojen työpajan lauantaina 14.10. klo 11-17 Helsingissä (Alppikatu 2, 00530 Helsinki). Aiempaa kokemusta tai tietämystä sovittelusta ei tarvitse olla, ilmoittaudu ja tule mukaan matalalla kynnyksellä!

Koulutuspäivän ohjelma:            

  • Oma suhde konflikteihin ja niiden käsittelyyn
  • Sovittelijan rooli, sovittelun pelisäännöt ja vaiheet
  • Sovitteluharjoituksia ja keskustelua
  • Restoratiivisen sovittelun tulokulma konflikteihin ja niiden ehkäisyyn
Vuoden 2022 nuorten sovittelukoulutuksen ja sovitteluharjoitusten tunnelmia.

Päivässä pääset tutustumaan keskustelujen ja harjoitusten kautta sovitteluun, sovittelun vaiheisiin ja sovittelijan rooliin. Lisäksi opit lisää restoratiivisesta kohtaamisesta ja ajattelusta sovittelun takana sekä pääset pohtimaan ihmisten välisiä konflikteja restoratiivisesta näkökulmasta.

Kouluttajana toimii VERSO -ohjelman Nina Huhtinen. Päivä sisältää kaikkia kunnioittavassa ilmapiirissä keskusteluja ja harjoituksia sekä maksuttomasti kahvit ja lounaan, kerro siksi mahdolliset erityisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä!

Lisätiedot Suvi Autiosaarelta (Oikeus sovintoon koordinaattori): suvi.autiosaari@hdl.fi / p. 050 407 3289.

Ilmoittaudu koulutukseen 12.10. mennessä tästä linkistä.

Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä ohjelman ja tarkempien saapumisohjeiden kera viimeistään ilmoittautusajan päättyessä tai jo aiemmin mikäli työpaja täyttyy.

Mikä Oikeus sovintoon (OS)?

  • Kaikille n. 15-26-vuotiaille nuorille avointa, maksutonta vapaaehtoistoimintaa
  • Toiminta kytkeytyy nuorten näkökulmasta kiusaamisen ja väkivallan, sovittelun ja sovinnon teemoihin.
  • Nuoret suunnittelevat ja järjestävät omien kiinnostustensa mukaan toisille nuorille ja nuorten kanssa työskenteleville OS-teemoihin liittyen mm. dialogeja, erilaisia keskusteluja ja työpajoja, tekevät viestintää ja vaikuttamista
  • Taustatahoina #sovinto, yhteistyössä Suomen Sovittelufoorumi ry (SSF) ja rahoittajana Kone Centennial Foundation (KCF)

Lisätietoja:

Oikeus sovintoon Instagramissa 

Suomen Sovittelufoorumi ry:n verkkosivut

#sovinnon verkkosivut

Scroll to Top