#sovinto mukana Nuorten rauhanviikolla kahdella ohjelmalla

#sovinto -ohjelma järjestää Nuorten rauhanviikolla 2023 kaksi kiinnostavaa tapahtumaa nuorille sovinnon ja rauhanrakennuksen teemoihin liittyen. 20.9. Nuoret sovinnon ja rauhanrakentajina Somaliassa -työpajassa tutustutaan nuorten rauhanaktivistien työhön ja keskustellaan nuorten mahdollisuuksista edistää sovintoa Somaliassa. 21.9. Ilmastokriisin seurauksetrauhanneuvottelusimulaatiossa nuoret taas pääsevät kokeilemaan käytännössä rauhanneuvottelua, jossa sovelletaan restoratiivista lähestymistapaa.

20.9. Nuoret sovinnon ja rauhanrakentajina Somaliassa -hybriditapahtuma

Tapahtumassa nuoret Suomesta ja Somaliasta pääsevät kuulemaan ja jakamaan kokemuksiaan erilaisista rauhan- ja sovinnon rakentamisen tavoista. Tavoitteena on edistää nuorten äänen kuulumista Somalian rauhanprosesseissa ja tuoda esiin nuorten kokemusta ja osaamista rauhantyössä. Pääpaino tapahtumassa on nuorten omalla keskustelulla, jota on mahdollista käydä suomeksi, somaliksi ja englanniksi. Lisäksi tapahtuman alussa nuoret aktivistit kertovat lyhyesti työstään. Ääneen pääsevät:

FINSYR ry:n järjestämä itsenäisyyspäivän tapahtuma Ceel Jaallen kylän rannalla.

Suldaan Said Ahmed, somalialaissyntyinen suomalainen poliitikko, rauhanvälittäjä ja kansalaisaktivisti. Suldaan kertoo tapahtuman alussa näkemyksiään siitä, millä tavoin nuorten osallisuutta Somalian rauhanprosesseihin voitaisiin edistää.

Jamila Hagi, nuori rauhanaktivisti somalialaisesta South West Youth Visionista jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan rauhantyöstä erityisesti nuorten ja naisten näkökulmasta.

Suomensomalialaisten nuorten perustaman FINSYR ry:n aktiivinuoret kertovat omasta vapaaehtoisvoimin tekemästään sovinnon- ja rauhantyöstä Somalian Lower Shabellen alueella.

Diakonissalaitoksen somalilaisen kumppanijärjestön, Mandeeq Mental Health:n Student Peace Initiative -ohjelmassa mukana olevat opiskelijanuoret kertovat ohjelmasta ja sen kautta saamistaan kokemuksista yhteisötason rauhantyöstä.

Työpaja järjestetään hybridinä kello 16.30-19. Kahvit ja vapaamuotoista tutustumista kello 16 alkaen. Tapahtumaan voi osallistua livenä Diakonissalaitoksen Aurora-salissa (Alppikatu 2, 00530 Helsinki, sisäänkäynti Alppikadun korttelin sisäpihalta, A-talon ovelta). Etäyhteyslinkki lähetetään erikseen ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. Lisätiedot: suvi.autiosaari@hdl.fi

Tapahtuman järjestävät #sovinto -ohjelma, Diakonissalaitos sekä FINSYR ry (Finland Somali Youth Organization).

31.10. Ilmastokriisin seuraukset -rauhanneuvottelusimulaatio

HUOM. tilaisuus siirretty tiistaille 31.10. klo 18-20!

Rauhanneuvottelusimulaatio järjestetään yhteistyössä Changemakerin kanssa live-toteutuksena Helsingissä. Simulaatiossa pääset kokeilemaan, minkälaista olisi osallistua yhteisöjen väliseen ilmastonmuutoksesta johtuvan konfliktin selvittelyyn. Miten vähenevät resurssit jaetaan tasan? Kuuluuko nuorten ääni neuvotteluissa? Päästäänkö sovintoon?

Rauhanneuvottelusimulaatiossa saat leikkimielisen, mutta realistisen roolipelin kautta käytännön kokemuksia rauhanneuvotteluihin osallistumisesta, sovinnon rakentamisesta sekä vaikuttamistyöstä. Pääset myös tutustumaan restoratiiviseen sovitteluun ja kokeilemaan, miten sitä voisi hyödyntää yhteisöjen välisen konfliktin selvittämisessä. Voit ilmaista ilmoittautumisen yhteydessä, toimisitko mieluummin rauhanneuvottelijana vai osana suurempaa ryhmää. Kaikki osallistujat ohjeistetaan rooleihin simulaation aluksi.

Tapahtuma järjestetään Kirkon ulkomaanavun toimistolla (Eteläranta 8) kello 18-20. Ennen simulaation alkua on tarjolla kahvia ja evästä. Rauhanneuvottelusimulaatioon mahtuu 20 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. Lisätiedot: hanna-karoliina.myllynen@hdl.fi

Scroll to Top