Oikeus sovintoon: Dialogisarja kiusaamisesta

Flaijerin voi ladata isompana postaustekstissä olevan ilmoittautumislinkin alta.

#sovinnon nuorten toiminta Oikeus sovintoon hakee nyt n. 16-25-vuotiaita nuoria mukaan järjestämään dialogisarjaa kiusaamiseen liittyvistä teemoista toisille nuorille ja nuorten ryhmille eri puolilla Suomea. Mukaan toivotaan erityisesti eri taustaisia nuoria, jotka ovat innostuneita rakentavien keskustelujen lisäksi vaikuttamisesta kiusaamisteemoihin liittyen.

Työskentely aloitetaan helmikuussa kaksiosaisella Erätauko-dialogikoulutuksella, josta saa tietotaidot vetää dialogeja eli rakentavia keskusteluja muille (lue lisää Erätauko-menetelmästä ja dialogista täältä). Koulutuksen ensimmäinen osa järjestetään lauantaina 4.2. Helsingissä (klo 10-17) ja toinen osa etänä ma 27.2. (n. klo 16.30-19.30). Tarkemmat tiedot ilmoittautuneille (huom. matkakulut eli bussi-/junaliput lähikoulutukseen Helsinkiin korvataan).

Lisätiedot Hannalta (#sovinto yhteyspäällikkö): hanna-karoliina.myllynen@hdl.fi / WA 0503590110 tai ilmoittautumisen yhteydessä lomakkeella (linkki alla).

Ilmoittautuminen 31.1. mennessä lomakkeella täällä. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä lisätietojen kera sähköpostitse!

Oikeus sovintoon

Kaikille n. 15-25-vuotiaille nuorille avointa, maksutonta vapaaehtoistoimintaa.

Toiminta kytkeytyy nuorten näkökulmasta kiusaamisen ja väkivallan, sovittelun ja sovinnon teemoihin.

Oikeus sovintoon (OS) -nuoret suunnittelevat ja järjestävät omien kiinnostustensa mukaan toisille nuorille ja nuorten kanssa työskenteleville OS-teemoihin liittyen mm. erilaisia tilaisuuksia, dialogeja, fasilitoituja keskusteluja ja työpajoja sekä tekevät viestintää ja vaikuttamista.

Taustatahoina #sovinto ja Suomen Sovittelufoorumi ry sekä rahoittajana Kone Centennial Foundation (KCF).

OS-nuorten kokemuksia

Toiminnasta saa nuorten mukaan itselle mm.:

Arvokasta, työelämään ja omaan arkeenkin hyödyllistä kokemusta ja koulutusta erilaisista aiheista (esim. dialogien vetäminen ja työpajojen fasilitointi, sovittelutaidot ja konfliktien ennaltaehkäisy), mahdollisuuden kasvattaa omaa asiantuntijuutta ja ymmärrystä nuorten kiusaamis- ja väkivaltateemoissa sekä päästä vaikuttamaan niissä järjestämällä itse erilaista toimintaa. 

OS-toiminnassa saa olla oma itsensä, mukaan on helppo tulla omien aikataulujen mukaan ja yhdessä tekeminen on mukavaa ja rentoa!

Scroll to Top