Oikeus sovintoon: Työpaja kiusaamisteemoista la 1.4. 15-25-vuotiaille Helsingissä

#sovinnon nuorten toiminta Oikeus sovintoon järjestää Helsingissä 15-25-vuotiaille avoimen tapaamisen lauantaina 1.4. klo 11-15.30. Tapaamisessa yhdessä nuorten kanssa kehitetään ja suunnitellaan työpajamallia, jolla voidaan erilaisissa nuorten ryhmissä käsitellä kiusaamisteemoja harjoitusten ja keskustelujen kautta.

Missä ja milloin: Helsingissä (Alppikatu 2) lauantaina 1.4. klo 11-15.30. Huom. matkakulut Helsinkiin julkisten mukaan korvataan, tarjolla kahvit & lounasta.

Mitä: Kehitämme yhdessä työpajamallia kiusaamisteemoista nuorille. Lopputuloksena syntyvän keskustelua ja harjoituksia sisältävän työpajamallin avulla on mahdollista käsitellä kiusaamista ja siihen liittyviä aiheita erilaisissa nuorten ryhmissä, esimerkiksi kouluissa tai vapaa-ajalla. Käsiteltävinä aiheina mm: konfliktit (mitä tarkoitetaan, minkälaisia), kiusaaminen ryhmäilmiönä, tunteet, miten käsitellä kiusaamisteemoja rakentavasti ja nuorten omaa osallisuutta ja osaamista vahvistaen.

Lauantaina 1.4. kokeillaan yhdessä erilaisia harjoitteita Oikeus sovintoon -toiminnan koordinaattorin Onni Sarvelan johdolla ja mietitään, mitä nuorille suunnattu ja nuorten vetämä kiusaamisteemainen työpajamalli voi sisältää.

Kenelle: 15-25-vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamaan kiusaamisteemoissa ja kasvattamaan omaa osaamista kiusaamisteemojen rakentavassa käsittelyssä. Aiempaa osaamista tai kokemusta ei tarvita!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 30.3. asti täältä!

Järjestäjät: Oikeus sovintoon -toiminta & sen taustataho #sovinto

Oikeus sovintoon (OS)

Kaikille n. 15-25-vuotiaille nuorille avointa, maksutonta vapaaehtoistoimintaa.

Toiminta kytkeytyy nuorten näkökulmasta kiusaamisen ja väkivallan, sovittelun ja sovinnon teemoihin. Esille nostetaan nuorten omaa ääntä ja asiantuntijuutta kiusaamis- ja väkivaltailmiöihin liittyen samalla lisäten nuorten osaamista näistä teemoista.

Nuoret suunnittelevat ja järjestävät toisille nuorille ja nuorten kanssa työskenteleville OS-teemoihin liittyen mm. dialogeja, erilaisia tilaisuuksia ja työpajoja sekä tekevät viestintää ja vaikuttamista.

Taustatahoina #sovinto ja Suomen Sovittelufoorumi ry sekä rahoittajana Kone Centennial Foundation (KCF)

Lisätietoja:

Oikeus sovintoon Instagramissa 

#sovinnon verkkosivut

Suomen Sovittelufoorumi ry:n verkkosivut

Scroll to Top