Uusi työntekijä esittäytyy: Suvi Autiosaari aloitti #sovinnossa koordinaattorina

Suvi Autiosaari aloitti työt #sovinnon koordinaattorina 1.3.2023.

Olen Suvi Autiosaari, Sovinto-ohjelman uusi koordinaattori.

Olen koulutukseltani yhteiskuntatutkimuksen maisteri ja sovinnon ja rauhan teemat ovat lähellä sydäntäni niin henkilökohtaisesti kuin ammatillisesti. Uskon dialogin ja yhdenvertaisuuden voimaan sekä ihmisten kykyyn ratkaista yhdessä konflikteja.

Vastuullani #sovinnossa on jatkossa nuorten toimijoiden koordinointi, josta olen erityisen innoissani, sillä oma taustani on pitkälti kulttuurisensitiivisen nuorisotyön ja nuorten osallisuuden parissa. Nuorten kanssa työskentelyssä innostaa erityisesti se, että nuoret uskaltavat usein tuulettaa vanhoja kangistuneita käsityksiä maailmasta ja sanovat sen suoraan. Nuorten kanssa onkin mahtavaa ideoida ja luoda uutta, ja muutokset lähtevät usein vauhdilla eteenpäin. Nuorten elämässä edistysaskelet tapahtuvat usein myös verrattain nopeasti, ja niitä on kiva seurata sivusta rinnalla kulkien.

Sovittelu ja sovinnon työ ovat olleet myös pitkään lähellä sydäntäni. Työskentelin vuosia maahanmuutto- ja pakolaistaustaisten nuorten kanssa ja minua kiinnostavat sovittelun mahdollisuudet erilaisten väestöryhmien välisten ja yhteisöjen sisäisten konfliktien käsittelyssä. Sovinnon työssä minua inspiroivat erityisesti restoratiivisuus ja osallisuus, ajatus siitä, että omistajuus tilanteeseen tai konfliktiin säilyy osapuolilla itsellään. Näin myös mahdollisuudet ja välineet sovintoon löytyvät osapuolilta. Sosiologina ajattelen myös, että on tärkeää ymmärtää konfliktin taustalla vaikuttavia yhteiskunnallisia valtasuhteita ja -asemia. Sovintoprosessia ei voi pakottaa tai nopeuttaa, mikä tekee prosessista samalla haastavan ja mielenkiintoisen.

Luonteeltani olen innostuja, uuden kehittäjä ja elinikäinen oppija, ja työskentelen mielelläni osana tiimiä. Odotan jo kovasti, mitä uutta pääsemme #sovinnon tiimin ja nuorten kanssa luomaan yhdessä!

Suvin yhteystiedot: suvi.autiosaari@hdl.fi / p. 050 4073289

Scroll to Top