Sovittelijoiden ja rauhanvälittäjien Olohuone-tapaamiset vakiintuneet osaksi #sovinnon toimintaa

#sovinto ja Suomen Sovittelufoorumi ovat järjestäneet vuoden 2020 keväästä alkaen säännöllisesti yhteensä jo kahdeksan Olohuone-tapaamista sovittelijoille sekä muille rauhan ja sovinnon työn parissa työskenteleville. Vuodelle 2021 tapaamisia erilaisista ajankohtaisista aiheista on suunniteltu yhteensä kahdeksan: neljä keväälle ja toiset neljä syksylle. Tapaamisten yhteiskävijämäärä on tähän asti ollut jo yli 350 ja ne ovat tavoittaneet jo lähes 200 alan ammattilaista. Moni onkin jo iloksemme Olohuoneiden vakikävijä.

Olohuoneet toimivat paitsi foorumina kiintoisille keskusteluille ja tiedon sekä uusien näkökulmien jakamiselle, niin myös vertaistuellisena paikkana sovittelua ja rauhantyötä tekeville. Zoom-alusta mahdollistaa tapaamisiin osallistumisen mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Tapaamisissa kuullaan aluksi etukäteen pyydettyjä lyhyehköjä alustuksia päivän teemasta, ja niiden pohjalta lähdetään keskustellen vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia erilaisista ajankohtaisista ilmiöistä tai muuten mielenkiintoisista sovittelu- ja sovintotyöhön liittyvistä aiheista. Virallisen osuuden päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus jäädä vapaamuotoisemmin esimerkiksi vaihtamaan kuulumisia tai jatkamaan sivukeskusteluja muista aiheista.

Tapaamisissa on tähän asti keskusteltu mm. väkivaltaisesta ekstremismistä ja radikalisoitumisesta, vastakkainasetteluista mediassa ja sovittelujournalismista, työyhteisösovittelusta sekä psykososiaalisesta tuesta sovinnon työssä. Aiheet ja alustajat nousevat ajankohtaisina puhututtavien aiheiden lisäksi pitkälti osallistujien toiveista. Ennen kesätauolle jäämistä saadaan vielä keskustelua aikaiseksi kansainvälisestä rauhan ja sovinnon työstä.

Olohuone-tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki sovittelun tai sovinnon teemojen parissa työskentelevät. Lisätiedot ja pyynnöt kutsulistalle pääsystä sähköpostitse #sovinnon yhteyspäällikölle Hannalle: hanna-karoliina.myllynen@hdl.fi .

Scroll to Top