Mitä sovinto nuorille merkitsee – kuvakisan satoa 2022

Kuvanäyttely sovinnosta, Oulun Keskustan seurakuntatalon aula 2022.

Oululaiset nuoret ideoivat keväällä 2022 sovintoaiheisen kuvakisan toukokuussa suunnittelemansa Nuorten Sovinnon juhlan yhteyteen. Kuvakisassa pyydettiin erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia ottamaan kuvia, jotka kuvaavat heidän mielestään sovintoa. Koska sovinto teemana on hyvin laaja ja voi merkitä eri asioita eri ihmisille eri konteksteissa, yhtä oikeaa tulkintaa ei tietenkään ole. Kuvan ottamisessa saikin käyttää luovuutta ja tarkastella sovintoa vapaasti haluamastaan perspektiivistä.

Itsekin Oulun seudulta kotoisin oleva somevaikuttaja, tiktokkaaja Andreas Tolonen toimi nuorten kutsusta kuvakisan tuomarina ja kunniavieraana myös Sovinnon juhlassa. Hän julisti siellä valitsemansa kolme parasta kuvaa ja palkitsi paikalla olleet osanottajat. Andreaksen valitsemat kuvakisan voittajat olivat Janna Käsmä, Tytti Rintamäki ja Ilona Piekkola.

Andreaksen valintakriteereissä korostuivat erityisesti taitavasti otetun valokuvan lisäksi oivaltavat näkökulmat sovinnon teemaan sekä kuvien tarinat ja erilaiset merkitykset, joita jäi pohtimaan pidemmäksikin aikaa. Juhlien ajaksi kuusi kilpailukuvaa asetettiin lisäksi esille näyttelyyn Oulun Keskustan seurakuntatalon aulaan, jossa niitä pääsi vapaasti tarkastelemaan Kirkkopäivien ajan.

Kisaan osallistuneiden kuvissa näkyivät hyvin monipuolisesti erilaiset lähestymistavat ja tulkinnat sovintoon. Käsiteltyjä teemoja olivat muun muassa luonto sekä erityisesti ihmisen ja luonnon suhde, sovinto itsensä kanssa, sovinto uskonnollisesta näkökulmasta, ihmissuhteet, sovinto arjessa, sota ja rauha. Katso tarkemmin näyttelyyn valitut kuvat alta ja lue kuvateksteistä, mitä nuoret sovinnosta kuvien kautta ajattelevat.

Scroll to Top